(2)245 23 68 exampl@gmail.com
Bergshyddan.se

Folkhögskola

Har du gått på folkhögskola någon gång? Det är faktiskt väldigt roligt! Folkhögskoleutbildningar är lite annorlunda mot den vanliga skolan. Du jobbar mot kunskap på ett annat sätt och jagar inte några betyg. Om du vill kan du få ett studieomdöme när du slutar. Det är som ett betyg på din studieförmåga men visar inte dina kunskaper i ämnet. Ett stort plus är att du oftast bor på skolan vilket gör att du får uppleva en bra sammanhållning och har väldigt kul!

Vad vill du läsa?

På en folkhögskola kan du studera många ämnen. Om du saknar gymnasieexamen kan du läsa in behörighet till högre studier och du går då en så kallad allmän kurs. Men det finns en massa andra roliga utbildningar också. Gillar du att sy, sjunga, spela orgel eller måla? Eller är du intresserad av hälsa eller miljö? Eller vill du kombinera studier med en utlandsresa? Då har du kommit helt rätt! Kolla på folkhögskolornas hemsida Folkhogskola.nu så får du se allt som finns. Det finns hur mycket som helst att välja mellan.

Det finns också yrkesutbildningar på vissa folkhögskolor. Vill du bli kontakttolk, elevassistent eller naturguide? Alla dessa utbildningar hittar du på folkhögskolor och fler därtill.

Vad krävs för att studera på folkhögskola?

Generellt sett behöver du vara 18 år för att få läsa på folkhögskola. Om du inte har gymnasieutbildning är det en god idé att kombinera dina folkhögskolestudier med att läsa behörighetsgivande ämnen. Man vet aldrig när man får för sig att läsa på universitet eller högskola och då är det bra att ha sin behörighet klar.

Du behöver förstås också ha någonstans att bo för det är inte alltid det finns en folkhögskola som har just dina kurser nära där du bor. Då är det bra att veta att de flesta folkhögskolor har egna elevhem där man kan hyra rum. Det finns också elevmatsal som serverar frukost, lunch och middag. Beträffande ekonomin så är de längre kurserna berättigade till CSN.

Hoppas du väljer folkhögskolestudier!


leo

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel