(2)245 23 68 exampl@gmail.com
Bergshyddan.se

Första ring

Grundskolan är det utbildning inom Sverige som är obligatorisk. Fram till och med nionde året i skolan är det skolplikt för att svenska medborgare. Förr i tiden var det tidigare än så, men nu under 2000-talet så är det till och med nionde klass som alla Sveriges ungdomar skall klara av. Efter grundskolan följer gymnasiet. Gymnasiet är frivilligt men idag är det många som väljer att läsa vidare. Att ha med sig en gymnasieutbildning är idag viktigt då det är så pass stor del som har det med sig och även studier därefter. Att enbart ha grundskolan med sig är ovanligt bland den yngre befolkningen i dagens Sverige.

Gymnasiet

Gymnasiet består av tre år. Det finns även program i ett lite långsammare tempo där fyra år läses. Det beror på i vilket tempo en själv vill läsa i och dels även vilken inriktning som en själv vill läsa, detta då gymnasiet består av inriktningar på varje program.

Första året på gymnasiet är ett grundläggande år. Under det året läser många samma kurser, det lägger basen för hela gymnasiet. Det repeteras lite från grundskolans ämnen men det introduceras även lite för kommande år. Det är generellt ej ett högt tempo, utan ett lagom tempo så att säga för att alla skall ha chans att komma in ordentligt.

Till första året är det vanligt att klasserna och eleverna är helt nya för varandra. Några kan känna varandra sedan tidigare, men för det mesta så är flertalet helt nya för varandra och kommer från olika delar av de respektive städerna.


leo

Ingen beskrivning. Vänligen uppdatera din profil.

abacus-hotel